GRATIS E-BOEK
Klik hier voor het aanvragen van het gratis e-book ‘Via ontspanning naar geluk”

CONTACT

Praktijk Marieke
Vijverweg 4
Aduard

info@praktijkmarieke.com
06 30 189 089

OVER PRAKTIJK MARIEKE

Praktijk Marieke is een handreiking voor jou. Met behulp van reiki en/of coaching help ik jou je balans te (her-)vinden en te groeien. Of om gewoon lekker te ontspannen. Ik werk zowel met kinderen als volwassenen.

 

Wie ben ik?

Marieke Wilschut

De praktijk was al lange tijd een wens van mij. Het positief willen bijdragen aan het leven van anderen is iets wat van kinds af aan in mij zit. Daarbij heeft het begrip ‘helende handen’ vaak mijn pad gekruist. Het leven heeft mij verder veel leerervaringen geschonken, die mij gebracht hebben tot het opzetten van praktijk Marieke.

Mijn weg

Ik ben geboren op 1 november 1988 in Groningen. Als kind voelde ik al de wens om mens en dier te helpen. In eerste instantie richtte ik mij op dieren. Ik had negen jaar lang een caviaopvang en zette me ook in mijn carrière in voor dieren. Toch was het voor mij moeilijk om mee te draaien in de maatschappij. Depressies en vermoeidheid kwamen vaak om de hoek kijken. In 2015 kreeg ik een burn out. Een intense periode van zelfreflectie en traumaverwerking startte hier. Ik leerde onder andere mijn hooggevoeligheid kennen en bovenal wie ik werkelijk ben en wat ik de wereld te bieden heb. Ik keek mijn kernwonden aan, wat heel zwaar was, maar ook heel helend en bevrijdend.

Mijn focus verschoof tussentijds naar het helpen van mensen. Ik zocht diverse soorten scholing voor dit thema en ging een tijd werken bij een organisatie voor mensen met psychische kwetsbaarheden. Tijdens het verder doorwerken van persoonlijke processen werd steeds duidelijker waar mijn passie ligt: het ondersteunen van mensen, jong en oud, op hun pad, zodat zij hun ware Zelf kunnen leven. Eén op één met mensen en kinderen werken, daar ligt mijn kracht. Hierin is mijn gevoeligheid een waardevol instrument. Omdat ik het werken met kinderen zo leuk vond en vind, werk ik tegenwoordig, naast mijn praktijk, ook als medewerker op een BSO.

Ik vind het heel waardevol dat ik nu een positieve bijdrage kan zijn voor iemand, zoals ik ook zoveel prachtige mensen in mijn proces ben tegengekomen. De kern is voor mij dat mensen en kinderen hun eigen kracht hervinden; niet afhankelijk blijven van een ‘wijze’ buiten zichzelf. Maar soms is het wel fijn als iemand je even een hand reikt en je helpt bij het vinden van je weg. De weg van vrijheid in jezelf.

Nu

Op dit moment werk ik, naast in mijn praktijk, op een buitenschoolse opvang. Ik ben inmiddels onder meer opgeleid als holistisch kindercoach, coach en reiki practicioner. Natuurlijk ben ik nog aan het doorleren als (intuïtief) coach: leren vind ik eindeloos leuk! Andere dingen die ik graag doe zijn o.a.: werken in de tuin, wandelen in de natuur met de hond en kat (die gaat vaak mee), muziek maken, tekenen, mediteren, lekker eten en lekker lachen.

Je kunt mij volgen via mijn blog op deze site. Hierin deel ik mijn levenslessen, mooie ervaringen en tips. (Op dit moment, voorjaar 2022 heb ik er al een tijd geen ruimte voor gehad, maar het voornemen is er om wel weer iets te gaan schrijven).
Op mijn Facebookpagina deel ik daarnaast regelmatig tips over hoe je een meer ontspannen en vrij leven kan leiden.

Heb je vragen? Stel ze vooral!

Hartegroet,

Marieke