Wie ben ik?

Marieke Wilschut

De praktijk was al lange tijd een wens van mij. Het willen helpen is iets wat van kinds af aan in mij zit. Daarbij heeft het begrip ‘helende handen’ vaak mijn pad gekruist. Het leven heeft mij verder veel leerervaringen geschonken, die mij gebracht hebben tot het opzetten van praktijk Marieke.

Mijn weg

Ik ben geboren op 1 november 1988 in Groningen. Van jongs af aan heb ik al de behoefte om mens en dier te helpen. In eerste instantie richtte ik mij op dieren. Ik had negen jaar lang een caviaopvang en zette me ook in mijn carrière in voor dieren. Toch was het voor mij moeilijk om mee te draaien in de maatschappij. Depressies en vermoeidheid kwamen vaak om de hoek kijken. In 2015 kreeg ik een burn out. Hierdoor was ik twee jaar thuis. Een intense periode van zelfreflectie en traumaverwerking startte hier. Ik leerde onder andere mijn hooggevoeligheid onder ogen zien: een reden waardoor meedoen aan de ‘ratrace’ voor mij erg belastend is.

Mijn focus verschoof in die periode naar het helpen van mensen. Ik startte een studie psychologie en ging werken bij Ixta Noa: een organisatie voor mensen met psychische problematiek. Hier heb ik twee jaar met veel plezier gewerkt, maar ook dit was een veeleisende en veelzijdige functie en ik merkte dat ik moe en zwaarmoedig bleef.
Na deze baan heb ik nog een herstart gemaakt in de dierenwereld, toen ik besefte dat ik weer in dezelfde valkuil zou gaan stappen. Ik leefde niet volgens mijn eigen essentie: wat ik ècht wil en kan bijdragen in deze wereld. Dit heb ik, mede dankzij mijn toenmalige therapeute, kunnen vinden in mijn praktijk. Eén op één met mensen en kinderen werken, daar ligt mijn kracht. Omdat werken met kinderen mij al jaren aantrok, ga ik holistische kindercoaching tot mijn vreugde per maart 2020 ook aanbieden.
Mijn gevoeligheid was iets waar ik tegen vocht, om in de maatschappij te passen zoals ik dacht dat verlangd werd. Met het werk dat ik nu doe, kan ik juist mijn gevoeligheid inzetten voor anderen. Dit ervaar ik als iets heel waardevols.

Al met al heb ik een lange weg achter de rug, met vele soorten therapieën en opleidingen. Daarbij leer ik steeds beter mijn sensitiviteit ten goede te gebruiken. Al deze zaken kan ik nu heel goed inzetten om de bezoekers in mijn praktijk te helpen- en daar ben ik dankbaar voor. Ik vind het heel mooi om te ervaren hoe een behandeling of sessie zich ontvouwt. Om een positieve bijdrage te zijn voor iemand, zoals ik ook zoveel prachtige mensen in mijn proces ben tegengekomen, die mij hielpen. De kern is voor mij dat mensen en kinderen hun eigen kracht hervinden.

Scholing

Qua scholing heb ik mijn reiki 1 en 2 diploma. ben ik HBO geschoold en heb ik een aantal modules WO psychologie en trainingen, zoals omgaan met hoogsensitiviteit, gehaald. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot holistisch kindercoach.

Hobby’s en zo

Privé woon ik waar ik ook mijn praktijk heb, met veel plezier. Ik heb een hond, Lena en een kat, Ninki. Ik wandel graag met Lena, of werk in mijn tuin, ik maak muziek, teken en doe aan kickboksen, yoga en mediteren.

Je kunt mij volgen via mijn blog op deze site. Hierin deel ik mijn levenslessen, mooie ervaringen en tips.
Op mijn Facebookpagina deel ik daarnaast regelmatig tips over hoe je een meer ontspannen en vrij leven kan leiden.

Heb je vragen? Stel ze vooral 🙂