GRATIS E-BOEK
Klik hier voor het aanvragen van het gratis e-book ‘Via ontspanning naar geluk”

CONTACT

Praktijk Marieke
Vijverweg 4
Aduard

info@praktijkmarieke.com
06 30 189 089

OVER PRAKTIJK MARIEKE

Praktijk Marieke is een handreiking voor jou. Met behulp van reiki en/of coaching help ik jou je balans te (her-)vinden en te groeien. Of om gewoon lekker te ontspannen. Ik werk zowel met kinderen als volwassenen.

 

Cursussen en trainingen

Hieronder vind je de cursussen en trainingen die ik aanbied.

Meditatiecursus voor beginners: ontspannen aanwezig

Heb je het gevoel dat je leven als een sneltrein doordendert? Word je vaak meegenomen door gedachtes en emoties? Wil je meer in het moment aanwezig zijn, meer ontspannen? In deze cursus ontdek je hoe meditatie jou kan helpen om ontspannen aanwezig te zijn.

De cursus is geschikt voor mensen die nog nooit gemediteerd hebben, maar ook voor mensen met al enige ervaring. We behandelen verschillende methodes. Hierbij nodig ik je uit om tijdens de bijeenkomsten en thuis te oefenen en te reflecteren. Hierdoor verzamel je gereedschap om jouw ideale manier van mediteren voor jouw levenswijze samen te stellen. We bouwen het rustig op en de cursusgroep is een veilige ruimte voor jouw proces en voor onderlinge uitwisseling.

Bijeenkomsten en thema’s

Voor ieder thema is een aparte bijeenkomst. Elke week is een bijeenkomst van 2-2,5 uur, wat inhoudt dat de cursus 7 weken duurt. De volgende lijst staat in volgorde van de bijeenkomsten, dus wanneer we het behandelen:

1. Wat is meditatie?
2. Gedachtes: zelf weer aan het roer staan
3. Gevoelens: leren surfen op de golven
4. Mantra’s en affirmaties: heling door herhaling
5. Visualiseren: de kracht van je fantasie
6. Stress: van overleven naar ontspanning
7. Mediteren in je dagelijkse leven

Je ontvangt een online informatieboekje waarin de verschillende thema’s uitgelegd worden, inclusief meditaties die je kunt toepassen. Daarbij heb ik ook meditaties online op mijn YouTube-kanaal, die ik voor deze cursus heb gemaakt.

Praktisch

Locatie: online (zoom)
Data en tijd: september 2021 (specificatie volgt). We zijn zeven keer wekelijks 2-2,5 uur online samen.
Kosten: Omdat dit de eerste cursus wordt, is deelname op donatiebasis! (Voor een richting kun je denken aan 10-30 euro per onderdeel.)
Max. aantal deelnemers: 8
Inschrijving: via info@prakijkmarieke.com.

Vragen? Stel ze gerust!